Interieurontwerp Nonnenklooster

AUTHENTIEKE ELEMENTEN MET EEN MODERNE TWIST

In een voormalig nonnenklooster, middenin het historische centrum van Ripatransone in het zuiden van Le Marche, Italië heb ik de interieurinrichting mogen verzorgen van een appartement op de 1e en 2e verdieping. In het statige klooster was het appartement casco klaar, dus er waren nog mogelijkheden om kleine wijzigingen in de indeling en het materiaalgebruik toe te passen.

Voor de vloerafwerking heb ik samen met de klant voor een zeshoekige tegel gekozen, bestaande uit allerlei verschillende motieven die gemixt zijn gelegd. Een klassieke vorm die heel goed bij de sfeer van het pand past, maar met een moderne twist.

Bijzondere ruimte met gewelven plafond

Zeer bijzonder aan dit appartement is de grote leefruimte met origineel gewelven plafond, dat zich fantastisch leende voor een open keuken met kookeiland, grote eettafel en een heerlijke zithoek met een lounge hoekbank. De eettafel, keuken en tv-meubel heb ik zelf ontworpen in samenwerking met de meubelmaker. Mijn doel was om in deze grote en kille ruimte een fijne sfeer te creëren en de akoestiek te verbeteren door middel van basic en natuurlijke materialen. Linnen gordijnen, een grote massief houten eettafel, een heerlijke loungebank, gecombineerd met een klassieke, zeshoekige tegelvloer en her en der wat oude meubels en decoratie zorgen uiteindelijk voor een sfeervol geheel.

Keuken met kookeiland

Achter het kookeiland heb ik een wandje laten plaatsen om op deze manier toch het mooie oude servieskastje een prominente plek te geven. Omdat dit de enige plek was om het kastje te kunnen plaatsen in deze ruimte, heb ik ervoor gekozen om een uitsparing te maken in het kookeiland om op deze manier genoeg loop/werkruimte over te houden tussen het eiland en het kastje.
Het werkblad van het kookeiland is gemaakt van ruwe platen massief hout.

Kroonluchter met moderne twist

De grote, hoge ruimte met het schitterende gewelven plafond vraagt om een enorme lamp vond ik en een kroonluchter zou daarbij helemaal passen. Deze lamp is gebaseerd op de vorm van een traditionele kroonluchter, alleen ik heb het laten maken van staal door de lokale smid, waardoor deze lamp een heel stoer element is geworden in de ruimte. Als contrast met het staal is de lamp opgehangen met een sisal koord.
De afzuigkap in de keuken is een vrijhangend element, om op deze manier het mooie gewelvenplafond zo min mogelijk aan te tasten.

De badkamermeubels zijn zelf ontworpen en laten maken door de meubelmaker. Het idee was om een soort werkbank te maken met een waskom erop; een stoer en industrieel ogend meubel. Het is een eenvoudige en budgettechnische oplossing.

Hulp nodig met het ontwerp van je woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!