Interieurontwerp woning Boxtel

RUIMTE EN OPENHEID CREËREN

Voor klanten in Boxtel heb ik het interieurontwerp gemaakt voor de begane grond en 1e verdieping van een eengezinswoning.

Nieuwe indeling

De nieuwe eigenaren van deze woning wilden beide verdiepingen opnieuw ingedeeld hebben. De wens op de begane grond was om meer ruimte te creëren voor een ruime open leefkeuken waarbij contact met de tuin één van de uitgangspunten was.
Op de 1e verdieping hadden ze als wens naast 2 slaapkamers en een werkkamer om een ruime luxe badkamer te maken en een inloop kledingkast.

Ontwerp begane grond

Het uitgangspunt voor het ontwerp van de begane grond was meer ruimte en openheid te creëren waarbij er ook contact met de tuin moest komen. Extra ruimte heb ik gemaakt door aan de achterzijde een klein stukje aan te bouwen waardoor de achtergevel op één lijn is gekomen. Daarnaast heb ik de muren van de bestaande garage/bijkeuken en cv ruimte doorgebroken zodat er één grote ruimte ontstond waar een mooie open leefkeuken neergezet kon worden en waar ik ook nog een aparte bijkeuken/wasruimte kwijt kon.
Tussen de eetkamer en keuken moest voor de constructie een steunpilaar blijven staan, deze heb ik ‘bekleed’ met latten, waardoor er een transparante ‘wand’ is ontstaan waar o.a. planten aan opgehangen kunnen worden.
In de achtergevel is er een harmonica schuifpui en een groot raam gemaakt waardoor er optimaal contact met de tuin is ontstaan.

Ik heb verbinding gemaakt tussen het zitgedeelte aan de voorkant en het eetgedeelte aan de achterkant d.m.v. een op maat gemaakt wandmeubel met in het midden een bio-ethanolhaard en een lang dik marmeren blad die in zijn geheel doorloopt van de ene naar de andere ruimte. In het zitgedeelte dienend als tv meubel en bij de eettafel dienend als zitbank. De haard zorgt voor een warme sfeer en verbinding tussen beide ruimtes.

Ontwerp 1e verdieping

Ook deze verdieping moest geheel opnieuw ingedeeld worden rekening houdend met de bestaande muren die zoveel mogelijk moesten blijven staan.
De eigenaren hadden als wens een ruime badkamer en opbergruimte/inloopkast. Voor de rest wilden ze 2 slaapkamers en een werkkamer op deze verdieping, dus er mocht een slaapkamer opgeofferd worden voor de badkamer.

Ik ben begonnen om de tussenruimte in de hal, die onbruikbaar was, te vergroten zodat dit een mooie ruime inloopkast kon worden. Hierdoor werd de bestaande slaapkamer aan de achterklant verkleind en perfect geschikt als nieuwe badkamer. Ik wilde ook de badkamer aan de achterkant houden om de bestaande afvoeren te kunnen gebruiken.
Om de trap heen heb ik een gangetje gecreëerd om zo toegang te krijgen tot de toilet en badkamer.

Sfeer

De klanten zaten helemaal in de Japandi stijl. Ik heb dit vertaald door diverse soorten hout te gebruiken in het interieur. De keuken in een bruin gebeitst eiken in combinatie met een composiet beige werkblad. De eettafel in donker gebeitst eiken en een licht houten planken vloer. Voor de rest heb ik lichte naturel tinten gebruikt voor de bank, eetstoelen, raambekleding en muren. Om toch een beetje kleur in te brengen heb ik een zacht groen behang gebruikt in de keuken en een sprekend behang met natuur tafereel in de zitkamer.
In de badkamer heb ik hetzelfde kleur en materiaal pallet gebruikt, bruin gebeitst eiken voor het wastafel meubel in combinatie met licht beige tegels en kranen en douche armaturen in mat brons.

Hulp nodig met het ontwerp van je woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!