Werkwijze

BUITEN DE LIJNTJES DENKEN

Mijn ontwerpen

Ruimte en duidelijke lijnen zijn voor mij de basis van ieder ontwerp, waarbij ik graag buiten de lijntjes denk om tot een spannend ontwerp te komen. Alles moet kloppen tot in de details. Het ontwerp moet goed voelen in alle opzichten.
Door mijn jarenlange ervaring als ontwerper kan ik jullie helpen met een verrassend ontwerp die jij als klant zelf nooit had kunnen verzinnen.

Mijn ervaring

Na mijn HBO opleiding heb ik bij diverse woonwinkels in het hoge segment gewerkt, waar ik verantwoordelijk was voor de interieur ontwerpen. Na enige jaren ervaring te hebben opgedaan ben ik gaan werken als interieur ontwerper bij interieur architecten bureaus in de omgeving Nijmegen.

In 2021 kreeg ik de kans om te gaan wonen en werken in Italië. Daar heb ik vervolgens zelfstandig enkele verbouwingen gedaan naast mijn werk in het toerisme.
Sinds 2020 ben ik weer terug in Nederland waar ik mij oude passie weer volledig heb opgepakt en inmiddels diverse projecten voor zowel particulieren als bedrijven heb mogen doen.

Mijn werkwijze

Om het hele traject duidelijk en helder te houden deel ik een project in 4 ontwerp fases op waarbij jullie altijd kunnen kiezen welke fases jullie nodig hebben. Ook de offerte is op dezelfde manier duidelijk opgedeeld, zodat van te voren duidelijk is wat de kosten zijn voor elke fase en er achteraf geen onverwachte ‘verrassingen’ zijn.

Ik begeleid jullie tijdens het hele traject, van ontwerp tot oplevering en probeer daarbij aan al jullie wensen te voldoen.

FASE 1

Na het eerste oriëntatie gesprek en akkoord voor de offerte ga ik aan de slag met de ontwerpen. Dit is de schetsfase ook wel SO genoemd. In deze fase begin ik met het opzetten van de bestaande situatie en worden er vervolgens meerdere interieurontwerpen gemaakt en de eerste aanzet voor de materialen en kleuren.
De schetsontwerpen worden vervolgens aan de klant gepresenteerd en uitgebreid doorgesproken.

FASE 2

Tijdens de bespreking van de schetsontwerpen kiezen we samen een definitief ontwerp, dit kan één van de ontwerpen zijn of een combinatie van de verschillende ontwerpen. De plattegronden van het schetsontwerp worden uitgewerkt naar een definitief ontwerp (DO) voorzien van maatvoering. Mochten jullie ook 3D tekeningen van het definitieve ontwerp willen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.
In een bijbehorend moodboard geven we voorstellen met betrekking tot materialen en kleuren.

FASE 3

Nadat we de definitieve indeling hebben bepaald zijn we toe aan het licht- & electraplan. Ik begin met het ontwerp van een voorlopig lichtplan na Fase 2 en als we dit lichtplan hebben besproken komen we tot een definitief licht- & electraplan voorzien van maatvoering. Daarbij bied ik ondersteuning bij het uitzoeken van de verschillende armaturen.
Een electriciën kan op basis van dit plan zijn werkzaamheden uitvoeren.

FASE 4

Mocht de klant nog een stapje verder willen gaan met de uitwerking van het definitieve ontwerp dan is dat zeker mogelijk. In deze fase zijn inmiddels de keuken en/of maatwerk meubels definitief bepaald en start ik met de technische uitwerking (TO) hiervan in detail door middel van gedetailleerde plattegronden en aanzichten met maatvoering.
Fase 4 is de basis van een goed uitgewerkt interieur ontwerp, waarmee de meubelmaker, keukenleverancier- en/of badkamerleverancier aan de slag kunnen.

Wat kunnen jullie verwachten als jullie met mij in zee gaan?

 • Eerlijk advies en direct contact.
 • Verder denken dan de voor de hand liggende oplossingen, ik durf buiten de lijntjes te denken.
 • Jarenlange ervaring in binnen- en buitenland.
 • Duidelijke offerte, dus geen verrassingen achteraf.
 • Het project wordt tot in detail uitgewerkt, dus voordat het project start is alles helemaal duidelijk.
 • Advies en begeleiding van A to Z.

Mijn advies voor jullie

 • Maak een programma van eisen.
 • Heb van te voren helder wat jullie budget is en wat daarmee de mogelijkheden zijn.
 • Kijk om je heen en doe inspiratie op via internet of showrooms, probeer aan de hand hiervan een moodboard te maken waarmee duidelijk wordt welke stijl jullie aanspreekt.
 • Het gevoel met de professionals waarmee jullie gaan samenwerken moet kloppen.
 • Met deze ingrediënten komen jullie steeds dichterbij een uiteindelijk concept waar we tijdens de ontwerpfase rekening mee kunnen houden.

WAT DOE IK

Enthousiast geworden?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!