Interieurontwerp woning Geldermalsen

OPLEVERING Q4 2024

Voor een klant in Geldermalsen mochten we het interieur ontwerp maken voor een nieuw te bouwen vrijstaande woning in houtskeletbouw.

Frisse blik

De standaard indeling die de eigenaar samen met de architect in eerste instantie had gemaakt was niet geheel tot tevredenheid. Daarom hebben ze mij ingeschakeld voor een frisse blik om tot andere ideeën te komen.

Indeling begane grond

De uitdaging zat vooral in de indeling van de begane grond en de 2e verdieping.
Op de begane grond is er een ruime entree/hal gepland met entresol. Deze moesten we zo handhaven. De rest was vrij in te delen, waarbij de klanten de volgende wensen hadden: een ruime leefkeuken met binnen-buiten gevoel, een woonkamer met ruime zithoek die afgesloten kon worden van de leefkeuken, een werkplek-kantoor ruimte, bijkeuken-wasruimte, garage en apart fietsenhok.

Verbinding zoeken

Ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb allereerst de diverse mogelijkheden onderzocht. Wat mij meteen opviel was de werkruimte die middenin de woning was geplaatst. Dit zorgde voor een blokkade tussen de leefkeuken en woonkamer, er was geen verbinding.
De werkruimte heb ik op diverse plekken geplaatst, maar uiteindelijk is de werkruimte toch in het midden gebleven naar wens van de klant. De ruimtes heb ik echter wel met elkaar weten te verbinden door de muren te vervangen voor glaswanden en de dichte haldeuren te vervangen door taats draaiende glasdeuren.

Indeling 2e verdieping

Op de zolder verdieping was de wens een ouder slaapkamer te maken, met open badkamer, kleedkamer en een sportruimte.
Doordat de trap de verdieping in 2 gedeeltes verdeelt heb ik allereerst de functies uit elkaar gehaald en het slaapgedeelte in de kleinere ruimte geplaatst en de overige functies in de grote ruimte aan de andere zijde van de trap. Zo heb ik rust en duidelijkheid geprobeerd te creëren in de indeling van de functies.

Ruimtelijkheid ervaren

Omdat de gehele verdieping zich onder een schuin dak bevindt en de eigenaar 1.95 meter lang is waren we beperkt in de te gebruiken ruimte. Om de hoogtes maximaal te benutten heb ik op de middellijn van de verdieping een blok geplaatst waar zich de badkamer, de kledingkasten en sportruimte bevinden. Waarbij rekening is gehouden met de overgebleven loopruimte. Het ovale vrijstaande bad is uit de badkamer gehaald en heeft daarbij een mooie prominente plek gekregen onder het dakraam en is de verbindende factor tussen de slaapkamer en badkamer.

Doordat we alle functies in het midden hebben geplaatst is er meer ruimte ontstaan om deze een goede en functionele plek te geven. Ook heeft dit bijgedragen aan het gevoel van ruimtelijkheid die ervaren zal gaan worden.

Hulp nodig met het ontwerp van je woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!