Interieurontwerp woning Lienden

ONTWERP KEUKEN EN BADKAMER

Voor klanten in Lienden mocht ik aan de slag met het ontwerp van een nieuwe keuken en badkamer in hun onder architectuur gebouwde vrijstaande woning.

Ontwerp keuken

De woning is in 1992 onder architectuur gebouwd. In het midden van de woning was het trappenhuis op 45 graden geplaatst, waardoor dit zeer bepalend is geweest voor de indeling van de overige ruimtes.
De toenmalige architect heeft voor de indeling van de keuken deze 45 graden ook doorgevoerd, waardoor er mijns inziens een onhandige indeling is ontstaan. Aan mij de taak om er een open, ruimtelijke en lichte keuken van te maken.

Allereerst heb ik de muur tussen de woonkamer en keuken eruit gehaald waardoor er meer openheid is ontstaan er ook meer licht in de keuken komt. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de vorm van de keuken. De 45 graden heb ik losgelaten om d.m.v. rechte lijnen op deze manier connectie te kunnen maken met de woonkamer. Het grote schiereiland heb ik gebruikt al verbindende factor, het wijst naar de eetkamer. Het barretje aan het schiereiland zorgt voor een extra verbintenis met de eetkamer.

De houten vloer in de woonkamer moest blijven en aangezien het één open ruimte is geworden heb ik ervoor gekozen om de houten vloer door te laten lopen tot in de keuken onder het schiereiland. Dit zorgt ook weer voor die verbinding.

Ontwerp badkamer

Ook op de 1e verdieping kreeg ik te maken met de 45 graden, in het midden van de verdieping. Dit heeft de indeling van de ruimtes erg beïnvloed, wat zeker niet ten goede kwam aan de functionaliteit. Er was veel ruimte dat niet gebruikt werd. Een mooie uitdaging om hiervoor een oplossing te vinden.

De eigenaren wilden een ruime badkamer met bad, ruime douche en dubbele wastafel. Het toilet bij voorkeur in een aparte ruimte. Daarnaast aan de achterzijde een ouder slaapkamer met kleedkamer.
Ik heb de badkamer vergroot door één muur richting slaapkamer te brengen en de andere muur richting overloop. Deze was onnodig ruim en die ruimte kon ik goed gebruiken voor de badkamer. De slaapkamer is iets kleiner geworden maar uiteindelijk nog ruim genoeg voor een groot bed en inloopkast. Uiteindelijk heb ik alle wensen van mijn klanten kunnen toepassen.

Materiaal en kleur

Mijn klanten wilden voor zowel de keuken als badkamer een rustige uitstraling met als basis beige tinten. Voor de keuken hebben we gekozen voor een combinatie van licht eiken voor de hoge kasten en beige gelakte deuren voor het eiland en de lage kasten. Het aanrechtblad is een licht grijs/beige composiet. Om wat contrast te maken zijn de kranen en wasbak in messing gepatineerd. De nieuwe keukenvloer is een lichtgrijze gietvloer wat als contrast gaat werken met de bestaande houten vloer. Bij elkaar een hele mooie rustige en lichte sfeer.
Voor de badkamer hebben we dezelfde materialen en kleuren gebruikt aangevuld met een beetje groen voor het contrast.

Hulp nodig met het ontwerp van je woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!