Kleedkamers Sportclub

BASIC, INDUSTRIEEL, WARM & CHIQUE

Voor een nieuw te bouwen sportclub in Amersfoort heb ik het ontwerp voor de kleedkamers mogen maken. Recent is het project opgeleverd en de sportschool kon zijn deuren openen.

De kleedruimtes

De kleedruimtes waren gepland in de kelder, waar geen natuurlijk licht aanwezig was. Door in het midden van het pand over alle verdiepingen een groot gat te maken in de vorm van een hexagon kwam er daardoor wél daglicht binnen in de kelder. Deze hexagon met binnentuin was dan ook het uitgangspunt van het ontwerp.

De binnentuin uitgangspunt van het ontwerp

Rondom de binnentuin heb ik een gang gemaakt waar alle vertrekken op uitkomen.
Om ook daglicht in de kleedkamers te krijgen heb ik in de muren aan de zijde van de hexagon, bij de entree van de kleedkamers, een grote raampartij en glazen entree-deur gemaakt. Verder langs deze muren heb ik bovenlichten toegevoegd, zodat er geen inkijk vanaf de gang mogelijk is maar wel daglicht binnenkomt.
Om de inkijk bij de entree van de kleedkamers te blokkeren heb ik een wand vrij in de ruimte gezet waar aan de ene zijde (entree) de wastafels en föhn console verwerkt zijn en aan de andere zijde (kleedruimte) een blok met lockers. Hierdoor zijn er duidelijke looplijnen ontstaan en worden de verschillende functionaliteiten hiermee gescheiden.

Basic, industrieel, warm en chique

De sfeer van de kleedkamers moest basic, industrieel maar toch ook warm en chique worden. Hiervoor is één basis kleur genomen die overal in verschillende tinten en materialen zijn toegepast. Met het originele betonnen plafond, wastafels in grove granito waarin de wasbakken zijn verwerkt, stalen kranen en glazen douche deuren in gerookt glas. De spiegels van de föhn console lopen door tot de wastafel, de kranen zijn wand gemonteerd en komen uit de spiegels naar voren. Dit geeft een hele mooie verticale lijn.
Door indirecte verlichting toe te passen achter de spiegels en onder de kasten ontstaat er ruimtelijke en een fijne sfeer.

Hulp nodig met het ontwerp van je woning?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!